Menu

Lezing: Helpen bij verlies en verdriet

EEN STEUNENDE LEZING VOOR MENSEN MET DEZE ERVARINGEN!

Klik hier voor de uitnodiging voor deze lezing van 26 februari 2024

Manu Keirse, de Vlaamse rouw & verlies specialist van de lage landen gelooft niet meer in rouwverwerking. Verlies kun je volgens hem ‘hoogstens overleven’.

Verdriet is onvermijdelijk, ondanks dat wil ieder mens er het liefst ver van blijven. Sterker nog, we vermijden mensen in verdriet, omdat we niet goed weten hoe ermee om te gaan. We condoleren wel, maar die diepe verbondenheid, die voelen we niet meer. Manu Keirse wijst op het belang van vragen stellen; wat zou deze persoon vanuit zijn verdriet aan mij te zeggen hebben? Het gaat niet om wat jij te zeggen hebt. Mensen in verdriet hebben het allermeest behoefte aan iemand die naar hen luistert. En, ‘Luisteren is verdraaid moeilijk’, zegt Manu Keirse. ‘Je moet je echt inhouden’.

MeerVoormekaar heeft Manu Keirse gevraagd of hij zijn expertise op het gebied van rouw en verlies met ‘ons’ wil delen in Theater ‘t Mozaïek in Wijchen. Manu zal verschillende vormen van verlies aanstippen. Enkele voorbeelden hiervan zijn; partner, kind, levend en onrechtmatig verlies. Manu geeft zelfs de mogelijkheid tot het stellen van vragen aan hem. Je krijgt in de pauze de gelegenheid om jouw vraag op een kaartje te schrijven en deze kan dan door hem voorgelezen en beantwoord gaan worden.

Daarnaast willen wij u de mogelijkheid aanbieden om op een later moment een van de workshops te volgen die gelieerd zijn aan de lezing van Manu Keirse. Deze zal plaatsvinden op woensdag 6 maart 2024 van 19.00 uur tot 21.00 uur. 

ANBI Status

De VPTZ Wijchen (RSIN: 8005.55.636) zet zich voor 100% in voor het Algemeen Belang. Daarom is een gift aan de VPTZ en aan het Hospice Wijchen aftrekbaar bij uw belastingaangifte; dit volgens de speciale ANBI (Algemeen Nut Beogende Instellingen) –regeling.

VPTZ

Hospice en Thuiswaken Wijchen is aangesloten bij VPTZ Nederland.