Menu

Hospice Wijchen ontvangt koppelbed

Op 21 oktober werd door Hospice Wijchen een koppelbed in ontvangst genomen uit handen van team running Nijmegen. Team Running Nijmegen heeft in 2019 deelgenomen aan het jaarlijks evenement van Roparun om daarmee geld in te zamelen voor goede doelen.

Hospice is blij en zeer vereerd dat zij dankzij deze inspanning voortaan een koppelbed aan kunnen bieden aan hun gasten. Een koppelbed is een logeerbed dat van een eenpersoons hoog-laag zorgbed in een handomdraai een volwaardig tweepersoons bed maakt. Bij de overhandiging van het koppelbed was ook wethouder Titus Burgers aanwezig.

Wethouder Burgers sprak lovende woorden voor de vrijwilligers van Hospice Wijchen en was vol lof over de mooie toevoeging die het koppelbed biedt voor warmte en samenzijn in de laatste dagen van het leven.

Directeur Tjitske Huender bedankte de vrijwilligers Roparun team Running Nijmegen dat zij met bloed, zweet en tranen het geld bij elkaar hebben gebracht waarvan dit mooie koppelbed geschonken is. Teamcaptain Lucie Cillessen van Running Nijmegen sprak uit blij te zijn dat van het geld dat zij hebben binnengebracht zoiets moois gedaan kan worden voor mensen die in Hospice Wijchen verblijven: “daar doen we het voor”.

Kopelbed

ANBI Status

De VPTZ Wijchen (RSIN: 8005.55.636) zet zich voor 100% in voor het Algemeen Belang. Daarom is een gift aan de VPTZ en aan het Hospice Wijchen aftrekbaar bij uw belastingaangifte; dit volgens de speciale ANBI (Algemeen Nut Beogende Instellingen) –regeling.

VPTZ

Hospice en Thuiswaken Wijchen is aangesloten bij VPTZ Nederland.